CLIENT

Private Client

LOCATION

North London, UK

APPOINTMENT

2017

PLANNING GRANTED 

2018

SIZE

100m²

DESCRIPTION

The site lies at the end of a terrace of houses in North London. The site is a triangular piece of land which belongs to the owners of the neighbouring property. The applicant’s ambition is to provide a small home of high quality, contemporary design, built to the highest standards. This a house that is to be beautiful and well made, with high quality materials. The applicant seeks to develop a proposal for the best of contemporary architecture, one that respects its surroundings and enhances the townscape and local character whilst providing a new home for a small family. At the rear of the property, where the slice of Boundary Road occurs, a contemporary gable end neatly turns the corner of the building and provides the top bedroom with a vertical window. Top floor bedrooms typically have rooflights or dormer windows which can often look like an add on to the original design.